Blauw Wit Temse blijft als een geoliede machine door de competitie razen. Na negen wedstrijden hebben ze de eerste periodetitel op zak. De voorbije speeldag moesten ze, door het forfait van FC Orly, niet aan de slag. Zaterdagavond maken ze de verplaatsing naar Nieuwkerken, waar ze het opnemen tegen Sportkring Sint-Niklaas B.

23/10/2022; Tielrode; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; VK Tielrode – Blauw Wit Temse 5 Laurens De Maeyer

“Het klopt dat je met 27 op 27 gerust kan stellen dat we als een TGV door de competitie razen” luidt het bij Laurens De Maeyer. “Zaterdag staat ons met de uitwedstrijd tegen SK Sint-Niklaas B een stevige verplaatsing te wachten. Net zoals elk weekend gaan we opnieuw een ploeg tegenkomen die voor 1000% gemotiveerd is om punten te pakken tegen ons.”

“Als voetballer maak je niet vaak mee dat je met 27 op 27 aan de competitie kan starten. Op dit moment komt het er vooral op aan om, zolang deze zegereeks duurt, te genieten. In deze groep zit heel veel kwaliteit, dus moeten we ook kritisch durven zijn naar onszelf toe. We brengen kwaliteit op zondag, maar deze kan nog veel beter in vergelijking met wat we soms op training laten zien. Iedereen scherp houden blijft de boodschap.”

“Van nature uit ben ik een centrale verdediger, maar door blessures word ik nu vaak uitgespeeld in het middenveld. Op dit moment vind ik mezelf een degelijk seizoen spelen, al is er altijd wel ruimte voor verbetering.”

“Wat onze voornaamste opponenten dit seizoen betreft denk ik dat Haasdonk B, met uitstel, samen met ons de ploeg is met intrinsiek de meeste kwaliteiten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Blauw Wit Temse