H. Sinaai heeft na negen speeldagen de eerste periodetitel te pakken. De mannen van Stefan Staelens hebben inmiddels al zes punten voorsprong op naaste achtervolger St. Gillis-W.. Zondag neemt H. Sinaai het op tegen het nummer drie SKL Doorslaar.

Mathijs Gerets haalde met H. Sinaai de eerste periodetitel binnen. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Onze reeks van acht gewonnen wedstrijden doet zeker en vast deugd” aldus Mathijs Gerets. “Bovendien hebben we dit seizoen nog niet verloren en dat is zeer mooi meegenomen. Dat neemt niet weg dat we er ons van bewust zijn dat we er elke week vol tegenaan moeten gaan en dat we het zeker niet te gemakkelijk mogen opnemen.”

“De match tegen White Boys was best wel een lastige wedstrijd. “White Boys speelde goed in blok en was vooral gevaarlijk op de tegenaanval. Via Ziggy Janssens konden we na de rust dan toch het verschil maken. Op het einde hebben we het onszelf nog moeilijk gemaakt door een domme rode kaart.”

“Komende zondag verwacht ik mij op SKL Doorslaat aan een moeilijke wedstrijd. Voor mij zijn SKL Doorslaar en KV St. Gillis nog steeds de grootste titelfavorieten. Het klopt dat we een buffer van zes punten hebben, we blijven dus sowieso nog even eerste staan. Maar eerlijk gezegd zijn we niet zo hard met het klassement bezig. Ongeacht wie er tegenover ons staat, proberen we ons elke week te amuseren en te winnen.”

“We zijn heel blij dat we een rustig seizoen hebben, want vorig seizoen speelden we iedere week met veel druk. Deze is er nu niet meer of toch serieus minder want elke ploeg wilt natuurlijk de eerste zijn om ons te verslaan.”

“We spelen eigenlijk grotendeels met spelers van vorig seizoen, althans toch negen van de elf. Dat wil zeggen dat we vorig seizoen ook eigenlijk geen slechte ploeg hadden. Feit is wel dat we nu kunnen wisselen aangezien we een vijftal spelers hebben die van het niveau zijn van de rest van de ploeg. Het gevolg is dat er nu veel makkelijker kan gewisseld worden tijdens de match. Bovendien kunnen we nu ook makkelijker schorsingen en blessures opvangen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai