In de hoogste provinciale reeks heeft ZVC ’t Voetlicht Lebbeke zijn eerste overwinning te pakken. De Lebbekenaars versloegen in het Gentse Tolhuis ZVC Hamja met 3-7. Topschutter van dienst was Tim D Meersman, die maar liefst vijfmaal de netten bol zette. Captain Sven Mannaert was na afloop alvast tevreden met de prestatie van zijn team.

zvc ‘t Voetlicht Lebbeke. Copyright: RV

“De eerste drie punten pakken en dit dan nog op verplaatsing doet altijd deugd” aldus Sven Mannaert. “Het was de eerste maal dat we tegen ZVC Hamja speelden en waren enorm verrast dat hun doelman meteen meespeelde. Gelukkig hadden we hierop een antwoord klaar, we speelden goed in blok en van zodra de bal in ons bezit was trapten we meteen op doel. Hiervoor hadden we met Tim De Meersman een specialist in huis. Hamja Gent is zeker geen slechte ploeg. Ze vonden in de aanval elkaar vrij gemakkelijk, het was echter door individuele fouten dat we te gemakkelijk doelpunten tegen kregen.”

“Vanavond spelen we thuis tegen ZVC Bozna Zelzate” gaat Sven Mannaert verder. “Het zal elke week knokken zijn om de puntjes te kunnen pakken, dat zal tegen Bozna Zelzate niet anders zijn. We wisten dat het een moeilijk seizoen ging worden. We waren er ons ook van bewust dat het verschil tussen eerste en tweede provinciale groot is. We maken er alvast het beste van. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om een warme oproep te doen naar jonge talenten die onze club willen komen versterken.”

Zaalvoetbal –1ste provinciale Futsal (M) – ZVC ’t Voetlicht Lebbeke