Op de Callant Cup in Gent heeft judoclub Jitsu-Kwai Hamme een fenomenale prestatie neergezet. Met drie herenteams en één damesteam konden ze tweemaal de oppergaai pakken, één maal de tweede plaats en nog een achtste plaats.

JC Jitsu-Kwai Hamme vierde samen met de vele supporters. Copyright: RV

“Over twee weekends heen werd de Callant Cup, een interclub competitie georganiseerd”, legt judoka Olivier Rooms uit. “Met onze vier teams deed geen enkele andere club beter. In het eerste weekend gaven alle ploegen het beste van zichzelf. De heren waren na het eerste deel nog allemaal in de running voor een plaats bij de eerste drie. De dames kregen echter stevige tegenstand en dienden zich tevreden te stellen met een achtste plaats in de tussenstand. Zij konden in het tweede weekend hun achterstand niet meer goedmaken en dus zat er geen podium in voor hen. De heren in de tweede afdeling vochten zich naar een mooie tweede plaats. En dankzij de aanmoedigingen van de vele supporters konden de heren in de eerste en derde afdeling de tegenstanders lik op stuk geven en de eerste plaats bemachtigen.”

Coach en trainer Sven Christiaens was uiteraard een tevreden man. “Dit is een beloning van vele jaren werken. Niet enkel van mij maar evenzeer van de jeugdtrainers, het bestuur, de judoka’s, ouders, supporters, … . Het is ongelooflijk dat we kampioen zijn in de hoogste afdeling en derde afdeling, en ook nog eens vice kampioen in de tweede afdeling. Er is geen enkele andere Belgische club die ons dit nadoet, en dat zal ook niet snel gebeuren. Uiteraard gaan we ons beste beentje voorzetten om dit volgend jaar opnieuw te doen. Het hele jaar door hard trainen werpt zijn vruchten af. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik zo’n team mag leiden.”
“In februari wachten ons de jeugdkampioenschappen van 13 tot 21 jaar. We hopen daar de successen natuurlijk door te trekken want we zitten in onze jeugdafdeling met heel wat potentieel. We blijven volop inzetten op onze jeugd en jeugdwerking. Zij zijn dan ook onze toekomstige judoka’s voor de ploeg”, besluit Christiaens.