FC Vrasene boekte tegen Sp. Sint-Gillis-W zijn negende overwinning van het seizoen. De mannen van Bryan Bultheel wonnen met 3-0 en voeren het klassement aan. Of de aanwezigheid van Anton Van Britsom, als geluksbrenger, daar iets mee te maken heeft laten we even in het midden. Het is wel een gegeven dat in de wedstrijden die hij speelde tussen november 2022 en nu er niet meer werd verloren. Alvast een leuk gegeven voor de statistieken.

Anton Van Britsom (KFC Vrasene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Anton heeft vorig jaar bij Doorslaar alle matchen gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen” aldus Bryan Bultheel. “De laatste maand heeft hij door een blessure niet kunnen spelen en aansluitend kwam hij daardoor bij ons pas in de ploeg in de vierde match. Sedertdien hebben we 29 op 33 behaald. Dat is toch ongelofelijk.”

“Vorig seizoen heb ik met SKL Doorslaar een ongelofelijke reeks van vijftien overwinningen op rij neergezet” klinkt het bij Anton Van Britsom. “Door een knieblessure heb ik de laatste wedstrijden van vorig seizoen en de eerste drie van dit seizoen helaas gemist. Sedert ik op speeldag vier kon meedoen hebben we met Vrasene nu al elf wedstrijden niet verloren. Dit kan alleen dankszij een fantastisch collectief, met enkele individuele uitschieters.”

“Zoals het hoort in een derby hebben we de derby tegen Sint-Gillis-Waas aangevat met veel goesting, intensiteit en goed voetbal. Ik denk dat onze eerste helft misschien wel de beste van het seizoen was. Bij de rust kon het al 3-0 geweest zijn. Na de rust hebben we de wedstrijd afgemaakt en rustig uitgespeeld.”

“Voor de winterstop staan ons nog twee moeilijke verplaatsingen te wachten. Op Moerbeke verwacht ik mij aan een gemotiveerde tegenstander. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de lijn van de afgelopen weken zullen doortrekken. We zijn aan een mooie reeks bezig, ik hoop dat die nog zo lang mogelijk mag blijven duren.”

 “Voor aanvang van het seizoen was het onze ambitie om top vijf te spelen. Promotie is op zich geen must, maar als je tot het einde van het seizoen bovenaan kan blijven meedoen dan mag je niks laten liggen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene