FC Sint-Niklaas boekte tegen SK Wachtebeke zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen. Met doelpunten van Ronan Polfliet en Dries Benali won het met 2-1. Het wordt nu uitkijken of ze volgende week op het veld van SVE Bazel deze lijn kunnen doortrekken.

Jimmy De Groof (FC Sint-Niklaas). Foto: RV.

“Het was zaterdagavond een deugddoende overwinning, die volgens mij ook terecht was” aldus T1 Jimmy De Groof. “Wederom zag ik ons aan de bal beter voetballen dan onze tegenstander. Natuurlijk draait het in het voetbal ten eerste om zelf doelpunten maken en ten tweede om er geen tegen te krijgen.”

“Door het uitvallen van Damon Delaruelle moest ik tegen Wachtebeke noodgedwongen nog de opstelling nog wijzigen. Zijn invaller, Ronan Polfliet, heeft het voortreffelijk gedaan. Hij scoorde, op hoekschop, ook het eerste doelpunt. In de eerste helft waren we werkelijk op alle vlakken de baas.”

“Na de rust namen de bezoekers meer risico’s, evenwel zonder echt kansen te creëren. Hun doelpunt viel letterlijk uit de lucht. We wisten echter snel tegen te scoren, maar na de 2-1 vond ik dat we op de tegenaanval, in de laatste zone, te weinig het overzicht behielden. In de laatste minuut kregen we dan nog die ene kans tegen. Het moet gezegd, de goed leidende scheidsrechter had reeds gefloten voor een voorafgaande duwfout. Hij keurde dan ook terecht dit doelpunt af.”

“Net als alle andere opponenten is Bazel dus gewaarschuwd. We blijven weliswaar heel bescheiden, maar laat het duidelijk zijn dat we voor niemand nog een hapklare brok zijn. Het bestuur heeft er werkelijk alles aan gedaan om in de loop van het seizoen nog extra kwaliteit aan te trekken. Voor ons is dit een overgangsseizoen, waarbij we in de terugronde willen kijken hoever we staan. Het is daarna de bedoeling om gericht aan te kopen zodat we volgend seizoen de top vijf kunnen induiken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas