De dames van Oudegem B wonnen zaterdag tegen hekkensluiter Wolvertem met 0-3. De eerste set wist de thuisploeg lang aan te klampen, maar de twee volgende sets werden vlot gewonnen door Oudegem B. Volgend weekend ontvangen ze VC Puurs-Sint-Amands, waartegen ze uiteraard de volle buit willen pakke. We hadden hierover een gesprek met coach Sten De Geest.

VC Oudegem B (Foto: RV).

“We zijn dit seizoen inderdaad goed bezig, al zijn we op Wolvertem niet goed aan de wedstrijd begonnen” luidt het bij Sten De Geest. “Momenteel missen we één van onze twee setters, maar gelukkig kunnen we dit opvangen met heel gemotiveerde speelsters van de C-ploeg.”

“Ik vond Wolvertem zaterdag goed, al hebben ze misschien de pech dat ze wat gestalte missen. Ik zag alleszins een gedreven ploeg die voor elke bal ging. Het was ook heel koud in de zaal en dat zorgde ervoor dat het niet aangenaam was om te spelen.”

“Voor aanvang van het seizoen was het onze ambitie om middenmoot te spelen, maar ondertussen is dat top vijf geworden. We bekijken hetwedstrijd per wedstrijd, uiteindelijk moet er niets, maar alles mag. Het klinkt misschien cliché maar in onze reeks kan iedereen van iedereen winnen, maar ook verliezen van elkaar. De enige ploeg die er bovenuit steekt is leider Fixit Kalmthout B. Ik ben dan ook heel fier op mijn speelsters, er wordt goed getraind en er wordt goed geluisterd naar wat we tactisch willen spelen.”

“Komende zondag nemen we het inderdaad op tegen VC Puurs. Ik moet de wedstrijdbeelden nog eens goed bekijken, maar dit is een gevaarlijke tegenstander, met behoorlijk veel individueel talent. Het zal voor mij wel een beetje speciaal zijn, aangezien ik daar zeven jaar jeugdtrainer ben geweest en er ook nog zelf gespeeld heb. Ik heb trouwens nog steeds een goed contact met Jo Verstuyft, die nu trainer is van Puurs.”

Volleybal – 3de nat. (V) – VC Oudegem B dames