Na negen wedstrijden staat VC Nidak Nieuwkerken op een gedeelde tweede plaats. We blikten met coach Ivo De Mulder even terug, maar polsten vooral naar het verdere verloop van de competitie.

Ivo De Mulder (VC Nidak Nieuwkerken). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Op het einde van de heenronde ben ik inderdaad een tevreden coach” aldus Ivo De Mulder. “Ik ben niet enkel tevreden met de resultaten op zich, die trouwens beter zijn dan verwacht, maar vooral ook over de groep en hun inzet op wedstrijden en trainingen. Zaterdag start voor ons de terugronde met een moeilijke uitwedstrijd naar Vlamertinge. In het begin van de competitie hebben we tegen hen, in eigen huis, twee punten verloren. We gaan er zaterdag alles aan doen om dit te proberen rechtzetten. We beseffen dat dit allesbehalve eenvoudig zal zijn omdat ze toch een stevige thuisreputatie hebben. Het is een ploeg die vecht voor elke bal.”

“We zijn er ons van bewust dat we voor het verdere verloop van de competitie elke week hard zullen moeten knokken. We zullen ook op de juiste momenten het geluk aan onze kant moeten hebben. We beschikken over een degelijke ploeg, maar het verschil met de andere ploegen is niet zo groot. Voor de titel is er één uitgesproken kandidaat en dat is Amigos Zoersel, dat over enkele zeer getalenteerde speelsters beschikt. Daar achter komt er dan een groep, waarvan ik denk dat Vkt Torhout en VC Hebo onze grootste concurrenten zijn.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken