Bij VKS Hamme-Zogge loopt het niet alleen op het terrein als een trein. Samen met zanger Dennie Damaro en ondernemer Michel Van Den Brande (Kontrimo) heeft het feestteam van de club een supporterslied gemaakt, met als titel Zigge Zagge Zogge. We gingen in gesprek met de voorzitter van VKS Hamme-Zogge, Jurgen Mettepenningen. Hij is sinds 2008 hoofdsponsor en ondertussen al een vijftal jaren voorzitter. Die fakkel nam hij over van zijn pa zaliger.

Dennie Damaro kwam de single Zigge Zagge Zogge voorstellen samen met het feestteam van VKS Hamme-Zogge. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Vanwaar komt het idee om een supporterslied te maken?
Jurgen Mettepenningen: “Dat idee is eigenlijk ontstaan toen ik manager was bij VW Hamme. We hadden daar een clublied, “Vigor Ham, Vigor Ham, Vigor Wuitens Ham”. Dat lied gaf zo’n geweldige sfeer in de kantine na een overwinning, en toen wonnen we met VW Hamme heel wat wedstrijden. En die bepaalde sfeer en ambiance wou ik ook bij VKS Hamme-Zogge. Zo kwam het idee om een clublied te maken. Het is ook zo dat zo’n lied een familiaal gegeven is, het geeft sfeer en ambiance, en dat past bij Hamme-Zogge.”

Bij VKS Hamme-Zogge hopen ze na HO Kalken B het supporterslied uit volle borst te kunnen zingen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

De club is in onze streek wel gekend voor zijn familiale karakter.
Jurgen Mettepenningen: “Hamme-Zogge is daar inderdaad voor gekend. We zijn een club, het sportieve staat wel op nummer één, waar de sfeer en animatie belangrijk is. Iedereen voelt zich daar thuis. Iedereen moet feest kunnen vieren, en dat is een beetje het gegeven van een clublied. Na elke thuiswedstrijd, als we die winnend kunnen afsluiten, willen we een bepaalde ambiance brengen in de kantine.”

Op sportief vlak gaat het jullie voor de wind. Met 36 punten na twintig wedstrijden staan jullie op een fraaie vierde plaats.
Jurgen Mettepenningen: “Inderdaad. Voor de competitiestart was onze ambitie om binnen de top vijf te spelen. In principe gaan we daarin slagen. En als je bij de eerste vijf kunt eindigen in een reeks, dan is de kans groot dat je meespeelt in de eindronde. Dat was onze doelstelling voor het seizoen. Bovendien weet je nooit wat er in een eindronde gebeurt. Als we de kans krijgen om naar tweede te gaan, gaan we die kans niet laten liggen.”

Hoe zit het met de spelersgroep naar volgend seizoen?
Jurgen Mettepenningen: “Onze kern blijft sowieso samen. We gaan ons ook versterken. Zo hebben we al drie transfers gedaan, die namen worden binnenkort vrij gegeven. Daardoor zijn we niet alleen in de breedte versterkt, maar ook naar kwaliteit toe van de basisspelers. Stel dat we volgend jaar toch in derde zouden moeten aantreden, dat we dan een serieuze gooi doen naar de titel. En als we zouden promoveren naar tweede, dat we daar toch een degelijk figuur zouden slaan.”

De tekst van Zigge Zagge Zogge. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

De cd met o.m. “Zigge Zagge Zogge” kan aangekocht worden in de kantine van VKS Hamme-Zogge voor €10, en kan eveneens beluisterd worden op Spotify.

Het feestteam van VKS Hamme-Zogge. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.