De spanning was te snijden in het duel tussen Basics Melsele en Basket Ieper, die eindigde met 80-79 cijfers. Nochtans leek Melsele in de eerste helft af te stevenen op een vlotte overwinning. Na de rust kwam Ieper terug, maar uiteindelijk kon Basics Melsele met het kleinste verschil toch nog de zege binnenhalen. Volgend weekend wacht hen, met de uitwedstrijd tegen Falco Gent, alweer een moeilijke wedstrijd.

Mitchel Gorremans (BBC Basics Melsele A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd tegen Iepder kende eigenlijk een spannender verloop dan het had moeten zijn” aldus Mitchel Gorremans. “In de eerste helft hadden we de controle over het gebeuren. Echter door gemakkelijke scores te missen en door overhaaste shots hebben we dit te snel weggegeven. Het is goed dat we uiteindelijk de winst toch hebben kunnen thuishouden, dit was belangrijk omdat we zo een directe concurrent op een wedstrijd hebben kunnen zetten.”

“We beseffen maar al te goed dat het volgende week op Falco Gent een moeilijke wedstrijd gaat worden. Het is een team dat snel basketbal speelt en een sterk geheel vormt. Het is dan ook moeilijk om onze winstkansen in te schatten, het is een bijzonder sterke ploeg. Daar de winst mee huiswaarts nemen zou heel mooi zijn.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele