Het damesteam van Svelta Melsele won gisterennamiddag met 2-5 op het veld van SV Bredene. Na negentien wedstrijden staan ze op de vierde plaats op zeven punten van de nummers twee Club Brugge en Wolvertem-Merchtem. Het wordt alvast uitkijken naar de wedstrijd van volgend weekend waar Melsele Club Brugge ontvangt.

Nikita Smet (Svelta Melsele dames). Foto: RV.

“Net zoals tegen leider Drongen zijn we vrij vroeg op voorsprong gekomen, dit met een doelpunt van Hannah Bockstael” aldus coach Nikita Smet. “De eerste twintig minuten waren we voetballend zeer sterk en hadden we de wedstrijd onder controle. Jammer genoeg hebben we daarna Bredene opnieuw in de wedstijd laten komen, via een mooi uitgespeelde tegenprik. Met twee mooi genomen vrije trappen van onze kapitein Lien Wyndaele konden we gelukkig gaan rusten met een 1-3 voorsprong.”

“Net voor de rust is Fleur Annaert geblesseerd uitgevallen en na tien minuten in de tweede helft verloren we ook de geblesseerde Anke Goor. Deze twee fasen zorgden daarna wel voor een vreemd wedstrijdverloop. We wisten nog te scoren via Rebecca Degenaers en Kisten Van Dessel, zodat we verdiend met 2-5 hebben gewonnen. Dit is meteen ook de bevestiging van overwinning tegen Drongen.”

“Door het verlies van – alweer – twee geblesseerde speelsters heeft deze winst wel een zure nasmaak. In de loop van komende week zal blijken hoe ernstig deze zijn. Hierdoor komt de wedstrijd tegen Club Brugge dus op een zeer ongelegen moment. Maar goed, we zijn ondertussen al gewoon om te puzzelen. Gelukkig hebben we voldoende speelsters die op diverse posities uit de voeten kunnen. Zo speelt onze spits, Femke Van Britsom, al twee weken zeer sterk in onze verdediging.”

“Onlangs hebben we jammer genoeg onnodig verloren van Brasschaat en Diksmuide, waardoor we op dat moment de aansluiting met de top misten. Na onze winst tegen Merchtem en Drongen, toch twee top drie ploegen, gaan we er alles aan doen om scherprechter te zijn in de titelstrijd.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Svelta Melsele dames