Na het gelijkspel tegen Wervik speelde Avanti Stekene zondag 1-1 gelijk op het veld van KVK Westhoek. Op zeven speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staan ze in de rangschikking op de vierde plaats. Volgend weekend hopen ze tegen Blankenberge alleszins de drie punten te kunnen thuis houden.

Cas Criel (Avanti Stekene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Een punt gaan pakken op het veld van de leider is zeker geen slechte zaak” blikt Cas Criel terug. “Het was een wedstrijd die voortdurend over en weer ging, wat zich uitte in vrij grote kansen langs beide kanten. Onze doelman, Robbe Trouvé, heeft ons toch wel een paar keer recht gehouden. Ook aan de overzijde was het net niet.”

“Ik ben ervan overtuigd dat als we er inslagen om die ‘net-niet fases’ een tikkeltje te verbeteren we nog heel wat mooie resultaten kunnen neerzetten. Zondag spelen we thuis tegen Blankenberge, wat toch wel een zeer taaie tegenstander is. In de heenronde hebben we daar een punt gepakt op mentaliteit en karakter. Het is nu aan ons om dat voetbal van de laatste weken te brengen.”

“Voorlopig blijven de driepunters nog even uit, maar ik ben ervan overtuigd dat, indien we zo blijven voetballen, deze zeker zullen volgen. Het moet zeker ons einddoel zijn om minstens de huidige positie in het klassement te behouden. Om die ambitie te verstevigen lijkt Blankenberge mij de ideale opponent.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene