De ex-scheepsbouwers hebben de voorbije speeldag de overwinning aan Gent Oost- Eagles moeten laten. Scheldejeugd zag hoe de thuisploeg al in het eerste quart afstand nemen. Bij de rust stond het 36-28. Tegen het eind van het derde quart hadden ze de kloof wel enigszins kunnen verkleinen, maar tegen het eind van de match stond het 72-63 in het voordeel van de Gentenaars. Komend weekend neemt Scheldejeugd het op tegen Basics Melsele B voor een Wase derby.

Logo Scheldejeugd Temse (RV).

“Deze nederlaag smaakt zeer bitter” klinkt het ontgoocheld bij Jannes De Beer. “Bij het begin van het tweede quarter stonden we al snel zestien punten achter. Daarop zijn we van systeem gewijzigd en zijn we zone defence gaan spelen. Hierdoor slaagden we er in om tot op twee punten te naderen, jammer genoeg werden er dit in het derde quart terug tien. In het vierde quarter namen we de bovenhand en in het midden van deze laatste quarter slaagden we er voor de eerste keer in om over hen te gaan. Dit was evenwel van korte duur want door ons zwakke afwerkingspercentage en de vermoeidheid die toesloeg zijn we toch nog kopje onder gegaan. Wij beschikten over amper negen spelers, waarvan er enkelen die al een tijdje met kleine kwaaltjes sukkelen. Daartegenover kon Gent Oost-Eagles volop roteren met tien à elf spelers.”

“Volgende week hebben we tegen Basics B nog iets recht te zetten. In de heenmatch speelden we onze beste helft van het seizoen en wisten we een voorsprong van 21 punten uit te bouwen. Toch gaven we dit in de tweede helft volledig weg. We zijn absoluut gemotiveerd om dit op Melsele recht te zetten. Uiteraard verwachten we ons in deze derby aan een stevige partij. Het is natuurlijk afwachten met welke ploeg Melsele aan de opworp komt. De opdracht is hoe dan ook om voluit voor de zege gaan en zeker geen schrik te hebben.”

“We hebben nog een aantal moeilijke uitwedstrijden op het programma staan. Zo beginnen we volgende week tegen Melsele B, daarna moeten we aan de slag tegen mijn ex-club Sparta Laarne.”

“Het ziet er naar uit dat Oudenaarde afstevent naar de eerste plaats. Na hen is, voor de overige drie play-off plaatsen, nog alles mogelijk. Voor ons moet er niets, maar mag alles. Bijgevolg moeten we onszelf geen druk opleggen. We hebben er tot nu al een knap seizoen opzitten, het zou natuurlijk geweldig zijn indien we onszelf zouden kunnen belonen met een plaats in de play-offs.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse