Met doelpunten van Anouk Vervaet en Jelien De Laet wonnen de dames van Svelta Melsele de derby tegen de buren van FC Bosdam Beveren. Dankzij deze overwinning springen ze in het klassement naar de zesde plaats. Vlak voor hen staat SK Loenhout het team waartegen ze het komende zaterdag opnemen. Niettegenstaande deze zege was T1 Nikita Smet niet helemaal tevreden.

Coach Nikita Smet (Svelta Melsele dames A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik vond het eigenlijk een zeer slappe derby” oordeelt Nikita Smet. “We zijn sterk begonnen en hebben met combinatievoetbal de wedstrijd meteen in handen genomen. Dit resulteerde al na enkele minuten in een eerste doelpunt via Anouk Vervaet. We zijn blijven doorduwen, maar jammer genoeg was de laatste pass te vaak onzuiver.”

“Bosdam had minimaal balbezit en had in de eerste wedstrijdhelft slechts één 100% kans. Met een goeie reflex maakte onze doelvrouw Charlotte Janssen deze onschadelijk. Op stilstaande fases bleven we voor gevaar zorgen, maar het was telkens net niet. Op het halfuur bleef de bal opnieuw hangen in de zestien en via Jelien De Laet werd het 2-0.”

“Daarna ging de match over in een vrij slappe vertoning langs beide kanten. Er was zeer veel afval in het spel, weinig tempo, weinig combinaties en bijgevolg weinig kansen. Indien we ons normale niveau hadden gebracht en het gaspedaal hadden ingeduwd dan had de score hoger kunnen oplopen.”

“Normaal kan je verwachten dat een derby vol beleving en vuur zit, dat de duels betwist worden op het scherp van de snee, maar deze keer was dat te weinig. De tribune zal vol, ik wil dan ook onze supporters danken voor de talrijke opkomst.”

Voetbal –Interprov. B (V) – Svelta Melsele dames A