ARB Hamme houdt er na 8 jaren mee op. Na haar eerste seizoen in de hoogste nationale afdeling heeft het bestuur van de club beslist om geen licentie meer aan te vragen. Wat de toekomst brengt voor de U15, U17 en vrouwenploeg moet nog bekeken worden.

Voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht Futsal liep sporthal Meulenbroek voor de laatste maal in het clubbestaan goed vol. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

FP ARB Hamme werd in 2015 boven de doopvont gehouden. De club speelde tot het seizoen 2018-2019 in eerste nationale van de BZVB, met als apotheose de landstitel, bekerwinnaar en supercup in 2017-2018. In het seizoen 2019-2020 werd de overstap gemaakt naar de KBVB. Uiteindelijk pakten ze de titel in 2021-2022 om zo te promoveren naar de hoogste nationale afdeling. Maar daar komt nu dus een einde aan.

“Het bestuur van FP ARB Hamme heeft de moeilijke, emotionele doch rationele en realistische beslissing genomen om geen nieuwe licentie meer aan te vragen voor komend seizoen”, laat het clubbestuur weten. “Het is een enorm moeilijk jaar geweest, moeilijker dan verwacht op alle vlakken. Zowel sportief, extra sportief, commercieel, helpende handen, extra bestuursleden,.. . Uiteraard was en is er de impact van corona. Zo vielen heel wat medewerkers en bestuursleden weg die andere hobby’s en bezigheden hadden gevonden. Maar het had ook zijn weerslag op het financiële. Om een stabielere en sportieve eerste nationaler te zijn zouden we het budget moeten verdubbelen. Laat dat nu net het probleem zijn in deze moeilijke post-corona-periode, met bovenop nog de energiecrisis. Ook wij als club ervaren dat partners investeringen on hold hebben gezet omwille van voormelde redenen.”
“Het perspectief op een gezonde en haalbare toekomst was te klein waardoor we als ARB-bestuur ons absoluut niet willen wagen aan onzekere avonturen”, besluit het bestuur in een communiqué.