Na de nederlaag, met amper twee punten verschil tegen Denderleeuw, verloor Condors nu met één puntje verschil van Hansbeke. Dit is balen voor het team van coach Pieter Foubert. We polsten hem even en vroegen ook om een reactie in verband met de formule van de play-up en play-down.

Sint-Niklase Condors (RV).

“We hebben inderdaad tweemaal na elkaar verloren met nipt verschil” klinkt het bij Pieter Foubert. “Het mag geen excuus zijn voor het verlies, maar we stonden deze twee wedstrijden niet op voltallige sterkte. Voor de thuiswedstrijd tegen Denderleeuw kan ik de ploeg weinig verwijten maken. Bovendien verloren we in die match Freya Daelemans met een enkelblessure, zij is jammer genoeg uit tot het einde van het seizoen.”

“In mijn ogen hadden we de match van zondag tegen Hansbeke moeten winnen. Als ploeg hadden we wel last met de gestalte van Hansbeke, maar dit hadden we anders kunnen oplossen. Onze aanval draaiden vrij moeilijk, daarnaast was onze verdediging minder gretig dan in andere matchen. Ondanks we zeker niet onze beste match speelden hadden we die wedstrijd in de eindfase nog winnend kunnen afsluiten. Enkele balverliezen en onnodige shots hebben ons de das omgedaan.”

“Er resten ons nog drie matchen, qua klassement maken deze niet zo veel meer uit. Dat neemt niet weg dat we deze als ploeg winnend willen afsluiten. De formule van de play-up maakt wel dat we als groep elke week kwalitatieve wedstrijden hebben. Hier kunnen we zeker stappen voorwaarts zetten. Deze formule zorgt er anderzijds wel voor dat veel ploegen voor nieuwjaar de nodige stress hebben. Ik vermoed trouwens dat we deze formule volgend seizoen nog meer zullen hebben.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames