Sam Gijsbrechts zet, na heel wat jaartjes actief voetballen, een punt achter zijn voetbalcarrière. Hij kan alvast tevreden terugkijken op het voorbije seizoen, waar hij samen met zijn teamgenoten de promotie naar derde provinciale wist af te dwingen.

Sam Gijsbrechts (HRS Haasdonk B). Foto: RV.

“Ik ben dertig jaar en ik heb inderdaad beslist om te stoppen met voetballen” aldus Sam Gijsbrechts. “Toen ik vijf was ben ik beginnen voetballen bij KVK Waaslandia. Mijn grootvader was daar voorzitter en ik mocht een jaartje vroeger beginnen dan mijn leeftijdgenoten.”

“Op tienjarige leeftijd mocht ik dan naar KSK Beveren, het latere Waasland Beveren. Daar ben ik doorgegroeid tot aanvoerder van het beloftenteam. In 2014 heb ik dan de overstap gemaakt naar eerste provincialer Svelta Melsele. De titel en de promotie, onder leiding van David Penneman in het seizoen 2016-2017, is daar het absolute hoogtepunt.”

“In het seizoen 2017-2018 wist Ken Van Roy, de trainer van vierdeprovincialer HRS Haasdonk B, mij te overtuigen de overstap te maken. Als ik daar aan terug denk, dan was dat misschien wel de leukste periode uit mijn carrière. Ik speelde daar toen samen met mijn broer en heel wat kameraden.”

“De klik met Ken als coach was er meteen en samen hebben we promotie gemaakt naar de eerste ploeg van HRS Haasdonk, Ken als T2 ik als speler. We bleven aan elkaar verbonden want we zakten samen terug af naar de B-ploeg. Onze doel was om deze ploeg naar derde provinciale te loodsen. Ken wist toen ook onder andere Timothy Smet los te weken bij Svelta Melsele, dat in derde amateur speelde en Glenn Ivens die overkwam van White Boys. Dat waren twee van mijn beste vrienden, waarmee ik samen mijn hele jeugd had doorgebracht bij Beveren.”

“Ik hoef je niet te vertellen dat de promotie naar derde provinciale, met een fantastische vriendengroep, de kers op de taart is van mijn 25-jarige carrière. Mijn keuze om ermee te stoppen heeft te maken met het feit dat ik meer tijd wil vrij maken voor andere sporten en uiteraard ook voor mijn gezin.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B