Bij Heikant Zele blijft men niet bij de pakken zitten. Op de planning staat de bouw van tien nieuwe kleedkamers, een multifunctionele ruimte, een kantine en een kunstgraspleintje.

Voorzitter Luc Van Doorsselaere (Heikant Zele) geflankeerd door oa. aannemer Christof Schockaert. Foto: RV.

“De laatste jaren is onze club enorm aan het boomen” aldus een glunderende voorzitter Luc Van Doorsselare. “Voor het komend seizoen hebben we maar liefst 21 ingeschreven ploegen, we moeten zelfs met wachtlijsten werken. Daarnaast willen we in september graag van start gaan met een G-ploeg. Daarnaast hebben we ons als doel gesteld om in het seizoen 2024-2025 met een damesploeg van start te gaan.”

“We zijn zeker niet van plan om te stoppen met groeien, integendeel. Zo wordt onze sportieve jeugdcel verder professioneel uitgebouwd. Uiteraard legen we ook met onze volwassenploegen de lat hoger.”

“Met zes kleedkamers, waarvan er twee verouderd zijn en een afgeleefde kantine lijkt dit een verre droom. Daarom hebben we als clubbestuur zelf het heft in handen genomen en een megaproject op poten gezet.”

De plannen voor de nieuwbouw bij Heikant Zele (RV).

“Op het gelijkvloers komen tien moderne kleedkamers en een EHBO lokaal. Op de eerste verdieping komt een grote, gezellige polyvalente ruimte met een aparte vergaderzaal. Deze vergaderzaal zal tevens dienst doen als leslokaal voor beperkte groepen. In de multifunctionele ruimte voorzien we voldoende ruimte om evenementen, tentoonstellingen, voordrachten of bedrijfsfeestjes te organiseren. Natuurlijk zal men daar ook een glaasje kunnen drinken na de training of na een overwinning. In deze ruimte zal plaats zijn voor een 300-tal personen en dankzij de industriële keuken zal iedereen kunnen voorzien worden van spijs.”

“Om de allerkleinsten in de beste omstandigheden te laten kennis maken met het voetbal wordt er een kunstgraspleintje aangelegd van ongeveer 800m².”

“Na drie jaar zwoegen rond de tekentafel, bellen, vergaderen, plannen en berekenen is het eindelijk zover. De eerste spadesteek op KFC Heikant is een feit .Graag ook een woord van dank aan het gemeentebestuur dat voor dit alles zijn fiat en het recht van opstal heeft gegeven.”

“Uiteraard gaan onze voetballertjes deze accommodatie niet zelf bouwen. Dit wordt toevertrouwd aan de vakkundige handen van Christof Schockaert, van Bouwwerken Schockaert. Zij hebben al menig project op hun konto staan, hieruit blijkt duidelijk dat zij een degelijke en betrouwbare partner zijn. Als bestuur zijn we blij dat we dit project kunnen realiseren met een rasechte Zelenaar.”

“We zien de toekomst alleszins zonnig in, al zal er ook in de nabije toekomst nog veel gebeld, vergaderd en gerekend worden. Als KFC Heikant zijn we en zullen we ook in de toekomst een familiale club blijven. Een club waar iedereen meer dan welkom is, maar dan in een kantine die overeind blijft staan als het stormt.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Heikant Zele