Nadat Svelta Melsele vorig weekend KSK Beveren uitschakelde in de Beker van België moeten ze morgen aan de bak tegen reeksgenoot Destelbergen. We peilden bij Thomas Suy naar zijn verwachtingen.

Logo Svelta Melsele (RV).

“Vermits het ons doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, gaan we dit ook morgen proberen te doen tegen Destelbergen” luidt het bij Thomas Suy. “Het is naar mijn gevoel altijd leuker en interessanter om matchen met inzet te betwisten dan losse oefenwedstrijden.”

“Ik ken onze tegenstander, als ploeg, niet  maar ik heb hun spelerskern eens diagonaal doorgenomen en ik zie daar toch wel een aantal spelers bij met ervaring op een hoger niveau. Als we de mentaliteit van de vorige wedstrijd brengen, in combinatie met het voetbaltechnisch niveau dat training na training stijgt, dan moeten we allesbehalve schrik hebben. Het is bovendien een goede waardemeter aangezien we in dezelfde reeks uitkomen.”

“Voor velen was het misschien verrassend dat we KSK Beveren hebben uitgeschakeld, maar we hebben een gretige, jonge groep die stuk voor stuk een degelijke opleiding hebben gekregen. Het is aan ons, als anciens, om hen de mentaliteit van het ‘mannenvoetbal’ bij te brengen. Op dit moment pikken ze alles goed op en zorgen ze er met hun energie voor dat we scherp op training verschijnen. Het loopt momenteel vlot bij Svelta, ik ben ervan overtuigd dat iedereen, elke wedstrijd, met ons rekening zal moeten houden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A