SK Berlare heeft het nieuwe seizoen alvast goed ingezet. De manschappen van coach Jurgen Van Herreweghe blikten de Klaasjes in met 4-1 cijfers.  Het waren nochtans de bezoekers die de score openden. Kenzo Rivera Armayones zorgde voor de 2-1, waarna de thuisploeg gelanceerd was.

Kenzo Rivera Armayones liet de netten trillen tegen Sint-Niklaas. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Sint-Niklaas wist in het begin van de eerste helft te scoren op een stilstaande fase, die na veel geharrewar was binnen gegaan” aldus Kenzo Rivera Armayones. “We waren dan ook al snel aangewezen op achtervolgen Het is pas na de rust dat we het verschil hebben gemaakt. Om de ban te breken was de 2-1 van mezelf dan ook heel belangrijk. Daarna zijn we beter beginnen voetballen en liepen we uiteindelijk uit tot 4-1. Op basis van de vele kansen en hoekschoppen die we hadden afgedwongen moesten we het eigenlijk in de eerste helft al afgemaakt hebben. Het is naar mijn gevoel een terechte overwinning geworden voor SK Berlare.”

“Volgende week nemen we het op tegen SV Melsele” gaat Kenzo Rivera Armayones verder. “Dan spelen we op kunstgras en daar spelen we graag op. We kijken er enorm naar uit, we zijn echt gebrand om de drie punten mee huiswaarts te nemen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen zoveel mogelijk punten te pakken. We zien wel waar we stranden. We mikken alleszins op een beter seizoen dan vorig jaar, waar we maar net de degradatie hebben kunnen ontlopen. Ik heb er een goed oog in, onze kern is breder en kwalitatiever dan vorig seizoen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare