Aan de vooravond van de start van  provinciale competitie Futsal wil Reinout De Mol, voorzitter van ZVC ’t Voetlicht Lebbeke, zijn bezorgdheid uiten over het gebeuren.

zvc ‘t Voetlicht Lebbeke beschikt over een sterk collectief. Copyright: RV

“Het is jammer dat Voetbal Vlaanderen geen gehoor wil geven aan onze bezorgdheden” aldus Reinout De Mol. “Rond het jaar 2000 waren er in Oost-Vlaanderen 209 ploegen actief, nu nog 93. Zo is er eerste provinciale, door het algemeen forfait van Galatasaray Gent, een reeks van slechts elf ploegen. Eind juni waren er nog veertien ploegen ingeschreven in onze reeks. Ik heb al meermaals aangeboden om mee na te denken en aan de kar te trekken maar jammer genoeg valt dat in dovemansoren bij de bondsinstanties. De professionalisering, de nationale futsalploeg en de financieel sterkere ploegen op het hoogste niveau zijn duidelijk belangrijker. De brede basis van het provinciale futsal wordt al jaren vergeten en kalft zienderogen af.”

“Vanavond nemen we het op tegen Futsal Temse, de vice-kampioen uit onze reeks in tweede provinciale” blikt Reinout De Mol vooruit. Het is een goede ploeg, ik denk dat details beslissend zullen zijn. Vrijdag spelen we dan thuis tegen Goal Sint-Niklaas, dat is een ploeg waartegen we enkele seizoenen terug nog gespeeld hebben. Ik herinner mij dat dit een stevige tegenstander was. Het is voor ons een stapje hoger, het zal dus elke week knokken worden. Ons sterk collectief is een troef, als we daar terug regelmaat in krijgen dan moet het lukken om ons van het behoud te verzekeren.”

Zaalvoetbal –1ste provinciale Futsal (M) – ZVC ’t Voetlicht Lebbeke