In de poule voor de Beker van België moet Basics Melsele vrede nemen met één overwinning op drie wedstrijden. Het voorbije weekend moesten ze de duimen leggen, met 86-78, tegen Avanti Brugge dat gecoacht wordt door Waaslander Wim Van Britsom.

Coach Dave Van den Brande (BBC Basics Melsele A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn de match tegen Avanti begonnen met het creëren van zeer goede shots” aldus coach Dave Van den Brande. “Jammer genoeg missen we in de beginfase zo wat alles, waaronder vijf lay-ups. Dit bleek al snel een probleem te zijn gans de match door. Zo missen we in totaal twaalf lay-ups en laten we ook heel wat vrijworpen liggen. Het gevolg was dat we heel de match lang achter de feiten moeten aanlopen.”

“Aan de overzijde wist Brugge wel vlot te scoren en dit aan een zeer hoog percentage. Wij daarentegen misten misten een aantal defensieve opdrachten. Op de momenten dat we terug aansluiting kregen zorgde concentratieverlies er telkens voor dat de thuisploeg de kloof terug groter kon maken. Het gevolg is dat we uiteindelijk deze partij verliezen.”

“Zowel onze bekerwedstrijden als de oefenmatchen verlopen tot nu toe wisselvallig. We hebben al zeer goede zaken laten zien, maar we spelen nog teveel met ups en downs. Jammer genoeg kunnen we het gewenste niveau nog geen hele match volhouden en dit zowel aanvallend als defensief.”

“Ik verwacht voor onze volgende opdracht tegen Woluwe, dat we als groep de focus opnieuw wat hoger krijgen. Dit moet ons dan weer wat dichter brengen bij veertig minuten compleet basketbal.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele