In derde afdeling A opende HO Kalken het seizoen met de uitwedstrijd op VK Westhoek, waar het 3-3 speelde. Na enkele minuten opende Niels Elewaut de score, dit was meteen ook de ruststand. Na de herneming ging het haasje over waarbij Kelian Bonny en Niels Elewaut voor de drie Kalkense doelpunten zorgden. Op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen ontvangt HO Kalken, aanstaande zondag, VC Jong Lede.

Kelian Bonny (HO Kalken A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

 “We klommen inderdaad heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong” aldus Kelian Bonny. “Dat zorgde ervoor dat we vooral vanuit een goede organisatie konden spelen en tevens konden loeren op de tegenaanval. Helaas werden er in de eerste helft twee penalty’s, waarvan één toch wel overduidelijke, niet gefloten werden.”

“Na de rust kwam Westhoek gevaarlijker uit de kleedkamer, wat al snel tot de 1-1 leed. Daarna kwamen we vrij snel terug op voorsprong. Jammer genoeg werden bij ons de ruimtes wat groter en was het blok wat minder effectief. Bij een aanvallende fout op Senn De Corte vlagde de lijnrechter voor een fout in ons voordeel. Eigenaardig genoeg floot de scheidsrechter een strafschop tegen ons omdat Senn met zijn hand op de bal was gevallen. Hiervan waren we toch even van slag en daar wist de thuisploeg van te profiteren, zodat het 3-2 werd. In de slotfase van de match voerden we de druk nog wat op, wat ons een terechte penalty opleverde. Hierdoor konden we de 3-3 aantekenen en pakten we voor als toch nog een punt. Dit lijkt mij al bij al een terechte uitslag.”

“Zondag spelen we tegen Jong Lede onze eerste thuismatch. Natuurlijk willen we de drie punten thuis houden, al zal dit zeker geen makkelijke klus worden. Naar mijn gevoel wordt het een reeks waarbij iedereen van iedereen kan winnen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – HO Kalken