In het tussenseizoen werd bij KAV Dendermonde achter de schermen heel wat werk geleverd om een degelijke ploeg tussen de lijnen te krijgen. Op de eerste speeldag wonnen ze alvast op het veld van Robur de derby met 0-2, dit dankzij doelpunten van Xander Decoene en Djibril Penge. Aanstaande zondag ontvangen ze in eigen huis FC Sint-Niklaas.

Jarno Thierens (KVK Robur) kijkt toe hoe KAV Dendermonde-speler Xander Decoene de bal wegkopt.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Met een volledig nieuwe ploeg was het voor ons toch een beetje afwachten wat het nieuwe seizoen ging brengen” aldus Xander Decoene. “In de voorbereiding hebben de meesten elkaar pas leren kennen en we waren er ons ook van bewust dat Robur over een sterke ploeg beschikt.”

“In de eerste helft hadden we een licht overwicht in het spel, alleen hadden we pech met ondermeer een bal die tegen de lat ging. Daarnaast waren er nog wat halve kansen, maar we gaven achteraan zelf ook niets weg.”

“Op een vrije trap van Sebastiaan Dufour wist ik vroeg in de tweede helft te scoren. Hierna kwam Robur sterk opzetten en werden we wat weggedrukt. Niettegenstaande we weinig weg gaven slaagden we er niet echt in om zelf iets te creëren. Het was wel duidelijk dat iedereen de juiste mentaliteit toonde om onze voorsprong te verdedigen. Uiteindelijk konden we naar het einde van de wedstrijd toe nog een tweede keer scoren, waardoor de eerste overwinning binnen was.

“Volgende week ontvangen we inderdaad FC Sint-Niklaas, we zullen deze match opnieuw aanvatten als een nieuwe opdracht. Zondag hebben we tegen Robur een goede wedstrijd gespeeld en dat willen we tegen FC Sint-Niklaas graag bevestigen.”Voetbal – 3de provinciale E(M) – KAV Dendermonde