KV Sint-Gillis heeft zich, na winst tegen Juventus Schoonaarde, op een gedeelde derde plaats genesteld. Komend weekend zal de spanning allicht te snijden zijn met een uitwedstrijd op Doorslaar A, dat evenveel punten telt.

Jonas Van den Broeck (KV Sint-Gillis). Copyright: RV

 “Ik denk dat we zeker niet slecht aan de competitie gestart zijn” aldus Jonas Van den Broeck. “Tegen Schoonaarde komen we na tien minuten, na een terugspeelbal en de bijkomende vrije trap, 0-1 voor via Ferre Keppens. Daarna verliep de eerste helft zonder echt grote kansen. Eerlijkheidshalve moet ik daar wel bij vertellen dat Schoonaarde overwicht had en voornamelijk op onze helft speelde. Op slag van rust wist Schoonaarde, met een afstandsschot,  gelijk te maken.”

“De thuisploeg kwam na de rust ook beter uit de kleedkamer” gaat Jonas Van den Broeck verder. “Zij kwamen dan ook meten op voorsprong. Na deze 2-1 stand zijn we meer druk naar voor beginnen zetten en hebben we hen hoger vastgezet. Dit leverde ons enkele kansen op, die uiteindelijk beloond werden na een mooie combinatie via Jonas Rogge. In de slotminuten hebben we dan nog in extremis de 2-3 gescoord via Christof Smekens.”

 “Op basis van de tweede helft voelt deze overwinning als verdiend aan” stelt Jonas Van den Broeck. “Uiteraard begrijp ik ook wel de ontgoocheling en frustratie bij de thuisploeg aangezien ze zonder punten achterblijven.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KV Sint-Gillis