Scheldejeugd Temse is alvast sterk aan het seizoen begonnen. In de competitie wonnen ze drie van hun vier wedstrijden en staan daarmee op een gedeelde eerste plaats. Vorig weekend haalde het, voor de Beker van Oost-Vlaanderen, zwaar uit tegen BBC Erembodegem B. De ex-scheepsbouwers wonnen met 51-94, Pieter Peersman scoorde hiervan maar liefst veertig punten.

Logo Scheldejeugd Temse. Copyright: RV

“De wedstrijd op Erembodegem ga ik zeker niet snel vergeten” klinkt het tevreden bij Pieter Peirsman. “De eerste minuten vloog letterlijk alles binnen, na vijf minuten had ik al twintig punten achter mijn naam staan. We hebben heel de wedstrijd gedomineerd en hebben geleidelijk onze voorsprong uitgebouwd. OK, we mogen natuurlijk ook niet vergeten dat de tegenstander twee klassen lager speelt dan wij. Het was wel de ideale match om vertrouwen te tanken en iedereen veel speelminuten te geven.”

 “Het was ook de beste manier om ons klaar te stomen voor de wedstrijd van vanavond tegen Baasrode B. Dat is trouwens een ex-ploeg van mij, ik heb met Panters in derde klasse gespeeld. Ik kijk er echt naar uit om voor het eerste in zeven jaar nog eens terug te keren naar hun basketschuur.”

“We bekijken het match per match, echt uitgesproken ambities hebben we nog niet. Tuurlijk als we een vier op vier halen zouden we weleens kunnen vertrokken zijn voor een verrassend seizoen.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse