BBC Hamme nam gisteravond, op BBC Hansbeke B, revanche op de bekernederlaag van vorige week. De Wuitens wonnen met 54-67 en boekten hiermee hun vijfde zege op zes competitiewedstrijden. Volgende week willen ze daar graag ook de scalp van BBC Houtem B aan toevoegen.

Coach Steven Mijs (BBC Wuitens Hamme).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Tijdens de bekermatch van vorige week stonden we, door het verlof van onze posten, niet compleet” aldus Steven Mijs. “We wisten dat we tegeno een jonge snelle ploeg speelden en kregen dan ook maar liefst 98 punten om de oren. De wedstrijd van gisteravond was best wel pittig, maar was voor ons wel belangrijker dan de bekermatch van vorige week.”

“Hansbeke B deed ons in het begin van de wedstrijd toch wel pijn. Dit resulteerde bij de rust in een achterstand van twaalf punten. Ik vond onze defence helemaal niet top en als dan ook de offence niet goed loopt dan sta je 39-27 achter.’

“De tweede helft hebben we dit helemaal rechtgezet, al bleef de thuisploeg wel tot aan het begin van het vierde quart aan de leiding. Daarna vielen onze shots en was het erop en erover, wat resulteerde in een 54-67 overwinning.”

“Met onze vijf op zes is dit alleszins een mooie start van de competitie. Volgend weekend staat Houtem B op het programma. Hoe dan ook mogen we thuis enkel tevreden zijn met winst. Belangrijk daarbij is dat mijn spelers zich meer moeten gaan focussen op onze defence. Indien dan ook nog de bal goed wordt rondgespeeld dan moeten die drie punten voor ons zijn.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme