De spanning was te snijden in de wedstrijd tussen KSK Kieldrecht en SKL Doorslaar. Onghena zette de thuisploeg op voorsprong, maar een kwartier later stond het 1-2 voor Doorslaar dankzij doelpunten van Erkoç en Van Laecke. Kort voor de rust zorgde Onghena terug voor het evenwicht. Het was De Beule die de bezoekers, kort na de rust, 2-3 voor bracht. Dit was meteen ook de eindstand.

Geoffrey Dehaen (SKL Doorslaar A) in actie tijdens de wedstrijd tegen Herleving Sinaai. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Met een mooi kopbaldoelpunt kwam Kieldrecht op voorsprong” blikt Geoffrey Dehaen terug. “We lieten dit niet aan ons hart komen en speelden verder ons spel en met succes. We kwamen 1-2 voor, maar jammer genoeg gaven we deze voorsprong terug uit handen door ongelukkig balverlies. Hierdoor gingen we rusten met een gelijke stand.”

“We hadden er alle vertrouwen in, maar jammer genoeg lieten we twee grote kansen liggen tot op het moment dat Stany De Beule ons op voorsprong trapte. Niettegenstaande de druk van de thuisploeg konden we die voorsprong vasthouden. Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een zeer aantrekkelijke wedstrijd was tussen twee aanvallende ploegen. Ik vond ons een uur lang de betere ploeg, al moesten we op onze hoede zijn voor de tegenaanval.”

“Het laatste halfuur zijn we wat weggezakt, mede door de wissels. Het is een mooie overwinning want uit spelen bij Kieldrecht is nooit gemakkelijk. Zelf had ik alvast een goed gevoel na de wedstrijd. In tegenstelling tot de vorige jaren toont onze ploeg meer weerbaarheid en spelen we ook volwassener. We hebben nu 27 punten en hopen het nieuwe jaar aan te vatten met +30 punten. Dat wil dus zeggen dat we nog twee weken vol aan de bak gaan.”

“Met deze kern zijn we verplicht om elke week te strijden voor de overwinning en niet teveel te kijken naar de tegenstand. We leggen de lat dus wel hoog voor onszelf. Uiteindelijk zullen we wel zien waar dit ons brengt. Heel wat ploegen beschouwen ons, naast Sinaai, als favoriet maar die druk proberen we wat af te houden. Het seizoen is nog lang, maar we zullen er met onze groep alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. De sfeer is goed, de mentaliteit zit goed en iedereen heeft er zin in. Dat lijken mij tot enkele belangrijke zaken om ver te geraken in het voetbal.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – SKL Doorslaar