In derde provinciale wonnen de dames van Sint-Pauwels drie van hun zes wedstrijden. Hierdoor staan ze op de zesde plaats, wat eigenlijk een vertekend beeld geeft aangezien alle ploegen in de reeks meer wedstrijden hebben gespeeld dan zij. De laatste speeldag wonnen ze van FC Evergem met 2-0 dankzij doelpunten van De Bruijn en Vancoppenolle.

Griet Peeters (H. Sint-Pauwels dames). Copyright: RV

“Het was een leuke, maar ook wel lastige wedstrijd” klinkt het bij captain Griet Peeters. “Het aanvangskwartier speelden we goed samen en creëerden we wel wat kansen. Nadien vielen we wat stil en kwam de laatste pass er moeilijk uit. Niettegenstaande we wel nog een aantal kansen hadden ontbrak het ons voor de rust aan efficiëntie. Bovendien was het ook steeds oppassen voor de counter van FC Evergem.”

“In de tweede helft hadden we veel balbezit, maar ook dan ontbrak het ons aanvankelijk aan efficiëntie. Daarnaast speelde de Evergemse doelvrouw een heel goede wedstrijd en kon heel wat van onze kansen ongedaan maken. Op een bepaald moment kroop er dan ook de schrik in om het deksel op de neus te krijgen.”

“Na een kwartier in de tweede helft kregen we een corner en dat was wel raak. Daarna was de ban gebroken en na een goede combinatie volgde de 2-0. We vonden elkaar terug beter en gingen op zoek naar nog meer doelpunten, jammer genoeg zat de speeltijd er snel op. Uiteraard zijn we heel blij met deze zege.”

“Onze competitiestart is, met onze zesde plaats, zeker niet slecht. We hebben nu zelfs al meer punten dan vorig seizoen. In het klassement liggen plaats drie en zes heel dicht bij elkaar en bovendien hebben we minder wedstrijden gespeeld dan de ploegen voor ons. Daar zijn dus zeker mogelijkheden. Ik denk dat top vijf, zelfs tot drie mogelijk moet zijn. We willen ons 100% geven, maar ons vooral amuseren op het veld.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – Herleving Sint-Pauwels