Met doelpunten van Jolien Dierickx, Jelien De Laet, Femke Verdonck, Femke Van Britsom en Anouk Vervaet wonnen de dames van Svelta Melsele A met maar liefst 5-0 van Lierse Kempenzonen. Aanstaande vrijdag wacht hen de uitwedstrijd tegen het nummer drie DV Bilzen United.

Jelien De Laet (Svelta Melsele dames A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn tegen Lierse gretig aan de wedstrijd begonnen en de eerste twintig minuten hadden we dan ook de bovenhand” aldus Jelien De Laet. “Niettegenstaande de bal goed werd rondgespeeld, slaagden we er niet in om te scoren. Daarna verzwakte onze aandacht wat, waardoor Lierse meer in de match kwam. Even over het halfuur viel dan toch de openingstreffer, wat ons een boost gaf en voor het nodige vertrouwen zorgde.”

“Na een heel korte pauze en de motiverende woorden van onze trainster begonnen we met gedrevenheid aan de tweede helft. Dit resulteerde al vrij snel in de 2-0. We bleven de bovenhand houden en al voetballend gingen we op zoek naar nog meer doelpunten. Lierse kon daar weinig tegenover stellen. De precisie was bij hen duidelijk iets minder waardoor onze doelvrouw haar netten schoon kon houden.”

“We zijn goed blijven combineren en kort na het uur stond het 3-0. Lierse kreeg het daardoor nog moeilijker, terwijl wij het gaspedaal nog verder indrukten. In amper twee minuten tijd ging het van 3-0 naar 5-0.”

“We hebben als ploeg getoond dat we wel degelijk goed voetbal kunnen brengen. We staan in de rangschikking dan ook niet op de plaats die we verdienen. Er werd tegen Lierse goed samengespeeld, waarbij de bal van voet naar voet ging. Bovendien voetbalden we heel wat kansen bij elkaar. Ik ben dan ook zeer tevreden dat we onze laatste thuiswedstrijd van de heenronde op deze manier hebben kunnen afsluiten.”

“Met Bilzen treffen we vrijdag een ploeg die toch wel wat plaatsen boven ons staat. Ik hoop alvast op heel wat gretigheid en op een sterke wil om te winnen. Uiteraard duim ik, zo vlak voor de winterstop, toch voor een overwinning zodat we de heenronde op een positieve manier kunnen afsluiten.”

“Het is dit seizoen ons doel om te tonen tot wat we als ploeg in staat zijn en er alles aan doen om in zoveel mogelijk wedstrijden de punten naar ons toe te trekken. Op die manier kunnen we dan verder stijgen in de rangschikking.”

Voetbal –Interprov. B (V) – Svelta Melsele dames A