Het leek er aanvankelijk op dat de dames van DHC Waasmunster met de overwinning aan de haal zouden gaan. Uiteindelijk was het Dendermonde dat de punten thuis hield. Coach Kristel Macharis was dan ook tevreden over de inzet van haar team.

De vrouwen van HBC Dendermonde na de zege tegen Waasmunster. Foto: RV.

“In de wedstrijd tegen Waasmunster zag het er aanvankelijk niet zo goed uit voor ons” klinkt het bij Kristel Macharis. “We kampen momenteel met heel wat speelsters die geblesseerd zijn. Daardoor zijn we gestart met slechts zeven speelsters, waarvan één jeugdspeelster.”

“Al vrij snel kwamen we op achterstand en liepen we gans de match een beetje achter de feiten aan. Het resultaat was dat we aan de rust vijf doelpunten achter stonden. In de tweede helft kregen we nog versterking van een extra speelster, maar ook dan liep het nog moeizaam. Positief is dat we teruggevochten hebben en de kloof steeds kleiner werd.”

“Op een bepaald moment verloren we een speelster door een rode kaart, het gevolg was dat we alweer over geen reservespeelster meer beschikten. Gelukkig zijn we koel gebleven en zijn we blijven knokken tegen een toch wel sterk spelend Waasmunster.”

“Vijf minuten voor het einde zijn we er ingeslaagd om de gelijkmaker te scoren. In de slotfase kregen de bezoeksters dan nog een penalty, maar deze werd knap gestopt door onze keeper. Hierdoor kwamen we opnieuw in balbezit en lukte het ons om nog tweemaal te scoren. Dit resulteerde in een 28-26 overwinning. Zondag zijn we echt wel gewonnen op basis van onze ervaring, maar liefst vier van de acht speelsters zijn 42 jaar.”

“Nu volgt Aalst, de ploeg waartegen we vorige week zwaar zijn onderuit gegaan. Dit was de zwaarste nederlaag die we dit seizoen al hebben geleden. Jammer genoeg kampen we ook voor die wedstrijd nog met een aantal geblesseerden. Aalst beschikt over een jonge ploeg, zij zijn volgens mij de sterkste ploeg uit onze reeks. Ze spelen mooi handbal en beschikken over heel wat potentieel. Uiteraard gaan we ons uiterste best doen om daartegen alsnog punten te pakken.”

Handbal – Regio Oost-West A (V) – HBC Dendermonde