In vierde provinciale E blijft de strijd voor de eerste periodetitel razend spannend. Zondag omzeilde SVH Waasmunster, in extremis, de Destelbergse klip. Het team van T1 Kurt Dierick won met 1-2 dankzij een doelpunt van Jarne Muysewinkel in de toegevoegde tijd.

Logo SVH Waasmunter (RV).

“In de strijd voor die eerste periode is dit een heel belangrijke overwinning” aldus een tevreden Kurt Dierick. “Het heeft dan ook bloed, zweet en tranen gekost. Van de eerste minuut heeft Destelbergen ons het vuur aan de schenen gelegd.”

“Nadat we een serieuze open doelkans hadden werden we aan de overzijde, op de counter, koudweg gepakt. Dat gebeurde met een mooi uitgespeelde aanval, maar wel ééntje met een geurtje aan na een duwtje in de rug. Daarna hebben mijn spelers wilskracht en mentaliteit getoond om deze scheve situatie recht te zetten. Ik wil mijn ploeg hierover oprecht feliciteren.”

“Uiteraard ben ik ook blij dat ons jonkie, Jarne Muysewinkel, in de 97’ste minuut de winningsgoal maakte, na een geweldige actie van Cedric Palet. Het was al bij al een moeilijke overwinning, maar het was er wel ééntje op wilskracht.”

 “Volgend weekend spelen we tegen Laarne-Kalken B en zoals steeds gaan we deze week scherp trainen. Wees maar zeker dat we geen enkele ploeg onderschatten. Het is wel zuur dat we vorige week op PD Kruibeke, door een beslissing die niet in onze handen lag, de drie punten niet hebben kunnen meebrengen naar Hardy.”

“We zien zondag wel wat het wordt, maar ook FC Daknam en mijn collega verdienen, net als wij, deze periodetitel. Dat neemt niet weg dat ik er bij blijf dat we Sint-Pauwels en Destelbergen niet mogen onderschatten, het is pas op het eind van het seizoen dat de hoofdprijs wordt uitgedeeld.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster