Aan de leiding van het klassement totaliseren Guco Lier en Basics Melsele A 29 punten, wat zes punten meer is dan naaste achtervolger Antwerp Giants B. Morgenavond nemen de Waaslanders het, in de kwartfinale voor de Beker van Vlaanderen, op tegen Basket Ieper B.

Coach Dave Van Den Brande wil met BBC Basics Melsele A doorstoten naar de halve finale. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben zeker en vast tevreden over de prestaties van mijn team” aldus Dave Van Den Brande. “We zijn gegroeid in de loop van de competitie, maar vooral defensief is er nog veel progressie mogelijk. Je mag ook niet vergeten dat we eigenlijk gans deze periode hebben gespeeld zonder Leroy Anthonis en dat Geoffrey Hockins maar net terug is.”

“Het is een zeer fijne groep om mee te werken, ze luisteren en ze willen voor elkaar spelen. We willen blijven evolueren en stappen blijven zetten richting play-offs, waar we vooral zo gezond mogelijk aan willen beginnen. Voor de bekerwedstrijd van morgen gaan we Ieper B met zeer veel respect voorbereiden en er alles aan doen om die halve finale te halen. Wie weet wat er dan misschien mogelijk is.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele