WS Sombeke staat momenteel op de zesde plaats, al geeft het klassement door de inhaalwedstrijden een vertekend beeld. Komend weekend spelen ze de derby tegen SVH Waasmunster, op woensdag 11 januari volgt dan VOS Reinaert.

Coach Guy Ringoot (WS Sombeke) mikt naar de top vijf. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Die zesde plaats is zeker niet ons einddoel” klinkt het strijdvaardig bij Guy Ringoot. “Onze heenronde is zeker en vast geslaagd, al moeten we uit sommige nederlagen onze lessen trekken. Met Pieter Van Uytvange hebben we iemand die de goal weet staan, voor het overige hebben we dit seizoen een zeer uitgebalanceerde ploeg. We mogen onze ambitie dus niet weg stoppen. Al spreek ik altijd met enige voorzichtigheid.”

“Blauw Wit is voor iedereen een maatje te sterk, de ploegen daaronder staan qua niveau heel kort bij elkaar. Het mooie aan deze reeks is dat er tien ploegen spelen voor die begeerde top vijf. Wij gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Zolang plek twee mogelijk is zullen we ervoor strijden.”

“Na onze 19 op 21 zijn we tegen een stug PD Kruibeke gebotst. Het is nu zaak om zo snel mogelijk onze rug te rechten en ervoor te zorgen dat de punten mee naar Sombeke komen. Met drie wedstrijden op acht dagen kan je de komende dagen gerust druk noemen. Als we hier heelhuids uitkomen dan kunnen we vooruit kijken. Ikzelf reken nooit, ik bekijk het match tot match.”

“Op Hardy Waasmunster is het zondag inderdaad derbytime. Al kan ik je verzekeren dat de twee clubs totaal niet op gespannen voet leven, het wordt eerder een blij weerzien. Het is ook een tegenstander die zich herpakt heeft na een mindere start. Van onderschatting zal dus in de verste verte geen sprake zijn. Jammer genoeg missen we de geschorste Nico Van Steenbergen. Daarnaast zijn Jelle Van Gaever, Kristof Smet en nog enkele anderen nog op verlof.”

“De competitie kan nog alle kanten op en dat maakt deze sport zo mooi. Uit respect voor onze tegenstanders doe ik voor de top vijf alsnog geen prognose. Dit is een enorm zware reeks, met goeie ploegen, goeie coaches en goeie spelers. Mijn collega Timothy Anthuenis maakt met zijn jeugdig FC Daknam alleszins een grote kans en ik gun het hem van harte, ook al is het concurrentie. Laat ons zelf maar alles geven om terug in die top vijf te geraken en er ook in te blijven. Voor een persoonlijk palmares doe ik het niet, wel probeer ik de jongens zoveel mogelijk mee te geven en ervoor te zorgen dat ze steeds met de glimlach naar de club komen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke