Halfweg de competitie telt Blauw Wit Temse al tien punten meer dan naaste achtervolger HRS Haasdonk B. De ex-scheepsbouwers wonnen maar liefst veertien van de vijftien wedstrijden en blijven nog steeds ongeslagen. Zondag spelen ze in eigen huis tegen Lokeren-Temse B.

Robbin Seghers (Blauw Wit Temse) kijkt zondag Lokeren-Temse B in de ogen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We mogen inderdaad spreken van een meer dan geslaagde heenronde” klinkt het tevreden bij Robbin Seghers. “Deze week hebben we de trainingen hervat en zondag spelen we dan onze eerste match van het nieuwe jaar tegen Lokeren-Temse B. Ik kan deze ploeg moeilijk inschatten, maar in eigen huis mogen we zeker geen punten laten liggen. Ik verwacht wel een heel jeugdig en energiek team tegenover ons te zullen krijgen.”

“Gezien de historie met de fusie leeft deze wedstrijd alleszins in Temse. We gaan er voor onze supporters, maar ook om het jaar goed in te zetten, alles aandoen om de drie punten thuis te houden.”

“We staan nu tien punten los op Haasdonk B, wat thuis een zeer moeilijk wedstrijd was voor ons. We moeten deze bonus zolang mogelijk vasthouden en indien mogelijk nog verder uitbouwen. Maar in voetbal weet je maar nooit. De sfeer in de groep is heel goed, dat laat zich ook zien in de contractverlengingen. Bijna gans de groep heeft al verlengd, iedereen wil volgend seizoen een reeks hoger spelen. Mijn top vijf voor het einde van het seizoen is Temse, Haasdonk B, Hoogeinde, FC Sint-Niklaas en Bosdam.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Blauw Wit Temse