Met doelpunten van Yeno Meert (2), Jason De Bie en Thibou De Henau won leider Rangers Opdorp met 0-4 op het veld van SKV Overmere. Hierdoor blijft het team van Dirk De Backer na twintig wedstrijden nog steeds ongeslagen.

Jarne Geysels (Rangers Opdorp). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We waren er ons van bewust dat de match op Overmere niet makkelijk zou worden” aldus Jarne Geysels. “Vier weken geleden hebben we thuis gewonnen met 2-0, na twee snelle goals, maar dan hadden we het zeker niet gemakkelijk. Ook nu zette Overmere goed druk en bewogen ze goed in balbezit. Na een mooi schot in de hoek van Yeno Meert konden we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.”

“In de tweede helft kwam er meer ruimte en wisten we meerde kansen af te dwingen die we dan ook benut hebben. Over gans de wedstrijd gezien vond ik het een bitsige wedstrijd waarbij we slechts een halve kans hebben weggegeven. We hebben vier goals gemaakt, dan mag je toch wel spreken van een verdiende overwinning. Niettegenstaande we een aantal basisspelers misten hebben we opnieuw de drie punten binnengehaald. Ook langs deze weg een dikke dankjewel aan onze mee gereisde Rangers supporters.”

“Als je er de statistieken op nakijkt dan merk je dat we twintig wedstrijden ongeslagen zijn en dat we 54 punten op 60 pakken. We hielden ook twaalf keer de nul, wat altijd leuk is als verdediger. Bovendien hebben we zowel de beste aanval als de beste verdediging van de reeks. Dit is een unieke prestatie, waar we als ploeg echt wel trots op mogen zijn.”

“Het komt er nu op aan om elke week opnieuw gefocust de wedstrijd aan te vatten, want ondanks onze prestaties staat Moerbeke vrij dicht achter ons. Komend weekend nemen we het thuis op tegen Klinge. Dit is een stevige, hechte ploeg die in een goede flow zit de laatste weken. We mogen zeker niet denken dat het vanzelf zal gaan, er zijn nog altijd tien wedstrijden te spelen. Er kan nog van alles gebeuren. Elke match zullen we moeten strijden voor de punten en dat gaan we tegen Klinge zeker doen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Rangers Opdorp