In de hoogste provinciale damesreeks won Sint-Niklase Condors A het derby tegen Basics Melsele met 51-76. Hierdoor eindigt, in de eerste ronde, Condors op de eerste plaats met zes punten voorsprong op het nummer twee Jeugd Gentson.

Logo BC Sint-Niklase Condors (RV).

“We waren voor de match tegen Melsele al zeker van de eerste plaats” luidt het bij coach Pieter Foubert. “Dat nam niet weg dat we onze zinnen hadden gezet om de zege mee te nemen naar Sint-Niklaas. We hadden best wel een moeilijk wedstrijdbegin en kwamen pas echt op dreef in de loop van de tweede helft. Ik vond onze eerste helft defensief niet sterk genoeg, gelukkig konden we door een vlot scorende Steffie Esprit en Anne-Sofie Strubbe gelijke tred houden met Melsele.”

“Na de rust zijn we er ingeslaagd om ons eigen spel op te leggen en vanuit een goede defensieve teamprestatie onszelf te belonen in de aanval. Iedereen vond vlotter de weg naar doel, wat dan motiverend kan werken naar de ploeg toe. Geleidelijk aan hebben we dan de kloof verder kunnen uitbreiden.”

“Zelf ben ik nu zes wedstrijden aan de slag als coach. Ik tracht mijn eigen accenten aan de ploeg te geven en de werkende elementen die Geert in de ploeg bracht te behouden. Uiteraard helpt de aanwezigheid en motivatie op training om dit te kunnen realiseren.”

“De tweede ronde van de competitie zal week na week uitdraaien op spannende matchen. Als ploeg kan je niet anders dan daar naar uitkijken. We leggen onszelf absoluut geen druk op, we willen vooral als ploeg blijven groeien en ons amuseren op het veld. Deze wedstrijden starten in het weekend van 25 februari, de kalender zal in de loop van week verschijnen.”.

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames