Bij Svelta Melsele A lag men er op gebrand om de tweede periodetitel te pakken. De mannen van trainer Mathias Smet zijn daar ook ingeslaagd, zij wonnen met ruime 6-2 cijfers van het in puntennood verkerende Heikant Zele. Niettegenstaande deze tweede periodetitel vraagt de club toch geen licentie aan voor het nationaal voetbal. De volgende speeldag staat er met de uitwedstrijd op St. Denijs alvast een topaffiche geprogrammeerd.

Coach Mathias Smet (Svelta Melsele A) zag Yannick Braem zowel voor als na de rust scoren tegen Heikant Zele. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Uiteraard ben ik blij met de twee doelpunten die ik heb gescoord” klinkt het Yannick Braem. “Dat neemt niet weg dat ik altijd een hattrick had moeten maken. Ik moet toegeven dat we zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebben, maar als je die match kan winnen met 6-2 dan kan je wel best tevreden zijn.”

“We pakken inderdaad de tweede periode, het doet enorm veel deugd om deze periode binnen te halen. We hebben daar, als groep, zo lang naartoe gewerkt. Het is gewoonweg oververdiend. Als je tien matchen na elkaar niet verliest en 26 op 30 haalt dan is dat absoluut fantastisch.”

“Het klopt dat de club geen licentie aanvraagt maar eerlijk gezegd, en ik denk dat ik voor de ganse groep mag spreken, dat we daar dit jaar nog niet klaar voor zijn.”

“Volgend weekend trekken we naar St. Denijs, wat een sterk voetballende ploeg is. In de heenronde zijn ze bij ons komen winnen. We willen zeker iets rechtzetten, hopelijk maken we er daar een topwedstrijd van. Uiteraard gaan we voluit voor de drie punten, al weten we goed genoeg dat ze ons die niet cadeau zullen geven.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A