In tweede afdeling B zijn er heel wat ploegen aan elkaar gewaagd. FC Lebbeke won de afgelopen speeldag met 2-1 van Lille United en totaliseert momenteel 29 punten, dit zijn er slechts drie minder dan het nummer zes uit het klassement. Volgende week wacht hen de uitwedstrijd tegen het in puntennood verkerende SK Londerzeel, de ex-ploeg van Christophe Pieyns.

Christophe Pieyns (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was tegen Lille United een lastige wedstrijd, maar daar had de coach ons op voorhand voor gewaarschuwd” aldus Christophe Pieyns. “Door twee inhaalmatchen had Lille op twaalf dagen vier wedstrijden moeten spelen. Het was dan ook aan ons om scherp voor de dag te komen.”

“Ik vond ons in de eerste helft beter en met een doelpunt van Niels Loriers kwamen we, kort voor de rust, op voorsprong. Op het uur zorgde Niels Verheyden voor de 2-0, waarna we de wedstrijd op een mature en solide wijze hebben uitgespeeld. Voetballend was het zeker niet onze beste wedstrijd, zeker niet in de tweede helft. Het belangrijkste is natuurlijk dat we de drie punten hebben thuisgehouden.”

“Nu ligt de focus op de volgende wedstrijd tegen SK Londerzeel, dit zonder mij zijn. Jammer genoeg heb ik geel genomen waardoor ik voor die wedstrijd geschorst ben. Ik verwacht mij aan een sterker Londerzeel dan in de heenronde. Dennes De Kegel en Souhaïl Taqi zijn terug en bovendien hebben ze drie inkomende transfers gerealiseerd.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke