VC Nidak won zaterdagavond het belangrijke duel tegen Gooik met 1-3 en pakt zodoende belangrijke punten in de strijd voor het behoud. Het wordt kijken of ze deze lijn kunnen doortrekken. Voor de volgende competitiematch moeten ze evenwel nog even wachten, want na een vrij weekend nemen ze het over twee weken op tegen Oudegem voor de Beker.

Nele Merckx (VC Nidak).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor ons zijn dit inderdaad heel belangrijke punten” aldus Nele Merckx. “We waren er ons van bewust dat het van moeten was. Ik ben dan ook enorm blij dat we de drie punten hebben kunnen meenemen naar Nieuwkerken. Deze zege doet enorm veel deugd voor gans het team.”

“Op zich was het een evenwichtige match, al waren er soms ook iets teveel foutjes. In de derde set hebben we ons goed herpakt en zijn we er vlot over gegaan. In de laatste set keken we op een gegeven moment aan tegen een vijfpuntenkloof. We hebben echter het hoofd koel gehouden en hebben punt per punt teruggevochten. Het was duidelijk dat iedereen een enorme honger had naar de drie punten en waren dan ook vastberaden om ons die niet zomaar te laten afnemen. Ik ben bijzonder tevreden met de vechtlust die we als team hebben getoond.”

“Volgend weekend zijn we inderdaad vrij, om daarna een bekerwedstrijd te spelen tegen Oudegem. We gaan ook in die match vol aan de bak en gaan er alles aan doen om de winst op onze naam te schrijven. We moeten alleen maar vooruit kijken en laten zien dat ze zeker en vast nog rekening moeten houden met Nidak.”

Volleybal – 2de nationale(V) – VC Nidak Nieuwkerken