SK Berlare pakte zaterdagavond de drie punten op het veld van SV Sottegem. De troepen van Jurgen Van Herreweghe wonnen met 1-2 en handhaven zich hierdoor op de vijfde plaats. Zaterdag aanstaande krijgen ze het bezoek van hekkensluiter Zeveren Sportief. In de heenronde moesten ze daar vrede nemen met een 1-1 gelijkspel.

Sam Van Ransbeeck (SK Berlare).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De verplaatsing naar SV Sottegem is altijd moeilijk” luidt het bij Sam Van Ransbeeck. “Bovendien was het toch ook wel even wennen aan de slechte verlichting. Dat neemt niet weg dat we van bij het begin de wedstrijd in handen hebben genomen. We legden goede combinaties op de mat en creëerden kansen, jammer genoeg ontbrak het ons aan efficiëntie.”

“Op corner kregen we dan nog een echte frommelgoal binnen. We hebben dan even de kopjes bij elkaar gestoken en zijn in de tweede helft op ons elan verder gegaan. Op een kwartier voor affluiten konden we via Kenzo Rivera Armayones de gelijkmaker scoren. Enkele minuten later werd Ran De Coninck foutief gestopt in de zestien en kon ik de strafschop feilloos omzetten. Die drie heerlijke punten waren dan ook terecht voor ons.”

“Nu volgt Zeveren en dat wordt zeker geen makkelijke wedstrijd. In de heenronde hebben we daar twee punten verloren. Het is een ploeg met veel duelkracht, van onderschatting is absoluut geen sprake. We gaan alleszins proberen om hetzelfde voetbal te brengen dan het voorbije weekend op Sottegem. Hopelijk kunnen we de drie puntjes thuis houden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare