Toen Vrasene bij de rust 2-0 voorstond leek het of de wedstrijd gespeeld was. Dit was echter zonder Sparta Waasmunster gerekend, want na amper twintig minuten in de tweede helft stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Het was uiteindelijk de thuisploeg die de drie punten uit de brand sleepte.

Een winfie na de match kon niet ontbreken bij KFC Vrasene. Foto: RV.

“Nadat De Saegher ons, op een voorzet van Cheick, al na twee minuten op voorsprong zette kan je stellen dat we aan de wedstrijd begonnen zijn met een 1-0 voorsprong” luidt het bij Bryan Bultheel. “Onze aanhoudende druk zorgde nog voor het halfuur voor een dubbele voorsprong via een owngoal. Na een geweldig dominante eerste helft waren we bij de rust nog te karig bedeeld.”

“In de tweede helft zagen we een volledig omgekeerd spelbeeld. Waasmunster geloofde in zijn kansen en stond binnen de twintig minuten terug gelijk met twee doelpunten van Maes, telkens na een stilstaande fase. De match bleef heen en weer gaan en ondanks de druk van Sparta zorgde Vercauteren, goed tien minuten voor affluiten, voor de beslissende 3-2 zege.”

“Het was een deugddoende overwinning en hopelijk kunnen we hier volgende week een vervolg aan breien tegen KV Sint-Gillis. Niettegenstaande SGD een wisselvallig seizoen kent bezorgde het ons in de heenmatch onze zwaarste nederlaag van het seizoen. Het was nochtans een gelijk opgaande match. We hebben dus nog iets recht te zetten.”

“Door allerlei omstandigheden zullen we, jammer genoeg, alweer niet op volle sterkte zijn. Dit typeert toch wel een beetje ons competitieverloop, het was niet consequent genoeg. We zijn stappen aan het zetten en spelen bij momenten zeer mooi voetbal, maar missen de regelmaat. Uiteraard is het logisch dat een nieuwe start en het inpassen van jeugdspelers tijd vergt, toch wil ik graag nog stappen voorwaarts zetten. Ik wil dat we als ploeg nog meer herkenbaar worden en wil dit samen met gans de club bereiken.

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Vrasene