In de play-up in eerste provinciale won de afgelopen speeldag Basics Melsele A, in eigen huis, met 55-52 van BBC Denderleeuw. Dit is alvast een opsteker in het vooruitzicht van de uitwedstrijd tegen Okapi Aalst C.

Emelie Covents (Basics Melsele A – dames). Foto: RV.

“Het was een vrij spannende wedstrijd” klinkt het bij Emelie Covents. “Beide ploegen gaven elkaar geen vin toe en zaten dan ook gans de wedstrijd door dicht bij elkaar. In het eerste kwart hebben we ze maar acht punten laten maken, dit in tegenstelling tot het tweede kwart waar we het defensief lieten afweten. Het gevolg was dat ze 23 punten wisten te scoren.”

“Na de rust nam Denderleeuw de leiding, pas in het vierde kwart kwamen wij op voorsprong en zijn we er ingeslaagd om de wedstrijd te winnen. Dit is natuurlijk hetgeen dat telt, we zijn er tot het einde voor blijven knokken.”

“Aalst is voor ons een ploeg die we niet kennen, aangezien we nu tegen de eerste vier van de andere poule spelen. Uiteraard moet elke wedstrijd gespeeld worden en net zoals tegen Denderleeuw gaan we vol voor de overwinning gaan. In de play-up zijn er geen makkelijke wedstrijden. Het zal dus tegen Aalst niet eenvoudig zijn, maar zoals steeds gaan we ons uiterste best doen en vechten voor elke bal.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – Basics Melsele A