Na winst tegen Laarne-Kalken B won VK Tielrode zondag met 3-0 van Massemen. Het was Yannic Jansens die kort na de rust de score opende. Verder in de tweede helft voegde Siemen Van den Branden daar nog twee doelpunten aan toe. Inmiddels staan de groen/witten op de zesde plaats en komt een plaatsje in de top vijf steeds dichterbij.

Siemen Van Den Branden (VK Tielrode).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We waren er ons van bewust dat de match tegen Massemen moeilijk ging worden” aldus Siemen Van den Branden. “Onze coach had ons dan ook op scherp gezet. In de eerste helft was er niet veel doelgevaar, er werd vooral gevoetbald op het middenveld. De eerste echte kans was wel voor ons, maar werd onschadelijk gemaakt door de bezoekende doelman. Hierop reageerde Massemen direct en pakte eveneens uit met een goeie kans. Wij zagen dan nog eens de bal tegen de paal belanden, maar hadden ook de bezoekers nog enkele kansen. Uiteindelijk stond het bij de rust 0-0.”

“Tijdens de rust zijn er dan een paar wissels uitgevoerd, zowel qua spelers als qua posities en dat loonde met een goal van Yannick Janssens. Daarna kwam Massemen meer opzetten en kregen ze op het uur een terechte strafschop. Deze belandde echter tegen de dwarsligger. Na een mooie counter kon ik de bal in het hoekje trappen en ons op 2-0 brengen. De bezoekers kwamen nog een paar keer dreigen, maar alweer op een counter kon ik mijn tweede doelpunt van de namiddag plaatsen.”

“Volgend weekend zijn we vrij en daarna volgt met de match op PDK, zoals steeds, een moeilijke wedstrijd. We hebben enkele geschorsten, waardoor het voor onze coach weer wat schuiven zal worden.”

“We staan nu op een mooie zesde plaats en moeten de resterende matchen het nog opnemen tegen drie ploegen uit de top vijf.  Een top vijf plaats is zeker nog haalbaar, maar dan moeten we nog wat punten pakken. Bij het begin van het seizoen is er niks gezegd over het aantal punten waarop gemikt werd dit seizoen. Met onze huidige dertig hebben we al een mooi aantal gehaald. Hoe dan ook wil onze coach dat we in de linkerkolom eindigen. Dat is zeker ons doel, maar top vijf zou nog mooier zijn.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode