In de play-up verloor Basics Melsele van Kortijk Spurs met 80-73, na nochtans een goede wedstrijd. Vanavond staat alvast een oefenwedstrijd tegen Falco Gent op het programma, dit in voorbereiding op de play-offs. Deze gaan van start op 21 april en waar Basics in minder dan een week driemaal aan de bak moet tegen de Antwerp Giants.

Coach Dave Van Den Brande (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In Kortrijk misten we drie key-spelers” aldus Dave Van Den Brande. “Leroy Anthonis is voor de tweede maal papa geworden, Geoff Hockins was gans de week ziek en Bryan van Sande had schoolverplichtingen. Dat neemt niet weg dat we met zeven spelers op Kortrijk een sterke match gespeeld hebben. Gelet op de omstandigheden ben ik zeer tevreden over ons spelniveau en de mentaliteit die we op het parket gelegd hebben.”

“Vanavond oefenen we inderdaad tegen Falco Gent, voor de week daarna zoeken we nog een tegenstander. Op die manier proberen we ons ritme en onze conditie op wedstrijdniveau te houden.”

 “De play-offs zijn toch wel een andere competitie, daar is dus alles mogelijk. Het komt er op aan om zo gezond mogelijk en met een goede flow hieraan te starten. Dit is zeer belangrijk. De komende weken gaan we er alles aan doen om iedereen zowel fysiek als mentaal top aan de start van de play-offs te krijgen. Op dat moment is het wedstrijd per wedstrijd bekijken, met het doel om zover mogelijk te geraken.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele