VK White Boys lijkt op weg naar het behoud in tweede provinciale. Het voorbije weekend wonnen de mannen van de Puitvoet met 1-0 van kampioen SKL Doorslaar A, dit dankzij een doelpunt van Robbe De Witte.

Robbe De Witte (VK White Boys). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

 “Ik denk dat we eerlijk moeten zijn, we hebben de match, en al zeker de eerste helft, moeten ondergaan. SKL Doorslaar is een zeer sterke tegenstander en telt heel veel kwaliteit in zijn rangen. Het was zeker niet zo dat ze kwamen uitbollen tegen ons. Het eerste halfuur hebben ze ons voetballes gegeven en hebben we de wet van de sterkste moeten ondergaan.”

“Met een paar goeie tussenkomsten van doelman Tim Van Hemelryck en het geluk aan onze zijde zijn we kunnen gaan rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft hebben we ons meer kunnen tonen en na een mooie aanval zijn we 1-0 voorgekomen. Op dat moment was het duidelijk dat we alles op alles moesten zetten om deze voorsprong vast te houden.”

“We zijn een paar keer goed weggekomen, ondermeer met een schot op paal en ook nog wat halve kansen. We hebben als ploeg veel karakter getoond. We lopen opnieuw zes punten uit op onze grootste concurrent Kemzeke, we hebben een gouden zaak gedaan met het oog op het behoud. De Kemzekenaars zijn nu verplicht om zeven op negen te halen, anders kunnen ze ons niet meer bijbenen.”

“Op 15 april staat de match tussen Kemzeke en Sinaai op het programma, het zou dus best kunnen dat we over twee weken al zekerheid hebben over het behoud. Ik ben ervan overtuigd dat het meer dan terecht zou zijn om ook volgend seizoen in tweede provinciale te voetballen. We hebben de laatste weken getoond dat deze ploeg tweede provinciale waardig is.”

“Voor ons blijven de drie volgende wedstrijden evenveel finales die we absoluut willen winnen. We willen de goeie lijn van de laatste periode, waarin we twaalf op achttien punten pakten, doortrekken tot en met 30 april.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – VK White Boys