SK Berlare was op de eerste speeldag van de eindronde vrij. Donderdag nemen ze het thuis op tegen Vlaamse Ardennen, een ploeg waartegen ze het in de competitie al tweemaal opnamen. In de heenronde won Berlare op het veld van Vlaamse Ardennen met 1-2, de terugronde eindigde op een 2-2 gelijkspel. Op de eerste speeldag van de eindronde won Vlaamse Ardennen met 5-0 van Houthalen.

Coach Jurgen Van Herreweghe (SK Berlare). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben die match gaan scouten en ik moet zeggen dat ik een heel gretig Ardennen aan het werk heb gezien” aldus T1 Jurgen Van Herreweghe. “Ze hebben verdiend met 5-0 gewonnen van Houthalen. We weten dat Ardennen over een heel goed team beschikt, die trouwens onder hun waarde gestrand is dit seizoen. We gaan hen zeker niet onderschatten.”

“Voor ons is het op zich heel simpel. We mogen terugblikken op een heel mooi seizoen, een seizoen waar heel wat kansen werden gecreëerd. Ik zie op training nog altijd een gretige groep, zelfs nu nog op het einde van het seizoen. Hun talrijke aanwezigheid op training bewijst nog maar eens deze groep uit kerels bestaat die over de juiste mentaliteit beschikken. Het is net die mentaliteit die we nodig hebben om een eindronde te spelen.”

“We gaan hier zeker niet de ‘calimero’ uithangen. Op zich is ons doel voor dit seizoen bereikt, maar we willen meer. Eens dat je meedoet in de eindronde, dan wil je die ook proberen te winnen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare