De mannen van de Puitvoet hebben op het einde van het seizoen clubicoon Jens Pauwels uitgewuifd. Voor ons een reden om hem in de kijker te zetten. “Jens heeft gans zijn leven op de White Boys gevoetbald, hij is een geweldige kerel en een schitterende voetballer” klinkt het bij zijn vorige trainer Bryan Bultheel.

Jens Pauwels (VK White Boys). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik voetbal van mijn vijf jaar bij White Boys” stelt Jens Pauwels. “Ik ben bijna 33, ik heb dus 27 seizoenen op de teller staan en dat bij één en dezelfde club. Ze noemen mij hier ‘den Olli Deschacht’ van de White Boys.”

“ Er zijn inderdaad een aantal gelijkenissen, zoals bijvoorbeeld een lange voetbalcarrière bij dezelfde ploeg en misschien, net zoals Olli, een schoon madam aan mijn zijde” klinkt het met een kwinkslag.”

“De trainer die door de jaren heen de meeste indruk op mij heeft achtergelaten is ongetwijfeld Bryan Bultheel. Hij heeft mij het meeste bij- en/of afgeleerd daar waar nodig. Bryan stond hier op de White Boys negen jaar aan het roer. Hij heeft ons één keer gered van de degradatie en heeft ons tweemaal laten promoveren. Zijn liefde voor het spelletje geeft hij graag door aan de spelers. Hij is ook iemand die heel dicht bij de spelersgroep staat.”

“Mijn mooiste herinnering is eigenlijk vrij moeilijk om zeggen. Een kanshebber is ongetwijfeld de match tegen Robur op de laatste speeldag, dat was zo een twee jaar geleden. In het slot van de match zijn we er toen ingeslaagd om ons te plaatsen voor de eindronde. Het resultaat was de promotie naar tweede provinciale.”

“Voor mij persoonlijk zal het altijd een fijne herinnering blijven dat ik mijn carrière heb kunnen afsluiten in tweede provinciale, de reeks waar het op mijn zestiende allemaal is begonnen.”

“Ik stop wel in het provinciaal voetbal, maar maak de overstap naar het liefhebbersvoetbal. Daar ga ik aan de slag bij FC Karee, ik hoop daar nog enkele jaren, zowel op als naast het veld, te kunnen uitbollen.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys