Sportief gezien is het voor de heren van Vamos Stekene een schitterend seizoen geweest. Dat neemt niet weg dat zij, met het oog op volgend seizoen, geen beroep meer kunnen doen op Jonas Stuer. Niettegenstaande zijn jonge leeftijd moet hij door blessureleed zijn schoenen noodgedwongen aan de haak hangen.

Jonas Stuer (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben, toen ik vijf jaar was, beginnen volleyballen” aldus Jonas Stuer. “Ik heb gans mijn jeugdopleiding genoten bij Focus Stekene-Kemzeke. Tien jaar geleden was er dan de fusie met Vamos en toen heb ik de overstap mogen maken naar de herenploeg in derde provinciale. Ik was toen 14 jaar. De laatste vijf jaar was ik speler bij Heren 1.”

“Het grootste deel van mijn jaren in het volleybal heb ik Jeroen D’Eer gehad als trainer/coach. Dat was aanvankelijk in de jeugdcategorieën , eerst bij de U15 daarna bij de U19 en later bij de Heren 1. Jeroen heeft dan ook voor het grootste stuk bepaald welke volleyballer ik geworden ben. Ik ben hem daar ongelofelijk dankbaar voor. Trouwens we zijn met Jeroen als coach ook jeugdkampioen geworden  bij de U15. Aan dat moment denk ik regelmatig terug met een lach.”

Jonas Stuer (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Jammer genoeg moet ik nu op mijn 24ste mijn schoenen aan de haak hangen. De blessurelast hinderde mijn niet alleen in het volleybal, maar ook tijdens mijn werk als osteopaat. Ik geef toe het was een moeilijke beslissing. Ik blijf niet actief in het volleybal, maar ik ga zeker nu en dan nog eens supporteren voor de ploeg waar ik mooie jaren beleefd heb.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren