Het afgelopen seizoen nam VC Oudegem afscheid van enkele trouwe speelsters. Ook zal de thuishaven van de eerste ploeg niet meer in Oudegem liggen. Vanaf het seizoen 2023-2024 zullen ze immers hun thuiswedstrijden afwerken in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde. Enige tijd terug werden de afscheidnemende en nieuwe speelsters verwelkomt bij Volvo Van Kasteren in Dendermonde. Diezelfde avond vertrokken enkele speelsters in hun splinternieuwe Volvo XC40.

De vrouwen van VC Oudegem waren duidelijk opgetogen met hun nieuwe wagens. Foto: RV.

Bij VC Oudegem vertrekt Elise Van Sas naar het Franse TFOC (Terville Florange Olympique Club), Annelore Engels naar VDK Gent, Lena Versteynen naar Antwerpen en Bente Daniëls naar Noorderkempen. En Nina Coolman hing haar ‘schoenen on den oak’. Aan inkomende kant zijn er enkele bekende gezichten. Zo keren Marlies Janssens en Julie Smeets terug. En samen met hen komt ook Lotte De Quick vanuit VDK Gent over.

“Na drie jaren bij VDK Gent had ik eigenlijk nood aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Julie Smeets. “VCO was voor mij persoonlijk dan ook geen moeilijke keuze. Ik heb er steeds graag gespeeld. En bovendien zijn het bestuur, de supporters, … een echte familie.” In haar vorige passage bij VC Oudegem combineerde Julie het topvolley met studeren. “Ondertussen werk ik al bijna twee jaar. Op deze moment ben ik bediende bij de Christelijke Mutualiteit. De combinatie tussen mijn werk en de vele trainingsuren is zeker te doen. Anders zou ik mijn huidige job niet doen.”
Ook Marlies Janssens kijkt met veel plezier uit naar haar tweede passage bij de ploeg van coach Fien Callens. “Ik keer inderdaad met veel plezier terug naar Oudegem”, vult Janssens aan. “In 2015 begon het daar allemaal voor mij. En twee jaren later werden we met VCO vice-kampioen. Net zoals Julie was ik ook klaar voor iets nieuws. Een nieuwe sportieve uitdaging met een nieuwe coach en groep maar wel in een vertrouwde omgeving. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met coach Fien Callens. Daarnaast heb ik al met heel wat speelsters samengespeeld, en dat is wel leuk. Charlotte Coppin, Julie Smeets en Lotte De Quick ken ik van bij VDK Gent, Anke Waelkens, Justine D’Hondt, Bente Deckers en Nikita De Paepe van bij Asterix AVO. En met Nel Demeyer speel ik samen bij de nationale ploeg.”

Hieronder nog enkele sfeerbeelden van de fijne avond bij Volvo Van Kasteren.

Julie Smeets en Nina Coolman. Foto: RV.
Lotte De Quick en Elise Van Sas. Foto: RV.
Marlies Janssens en Bente Daniels. Foto: RV.